Pályázó praxisok - Eredményhirdetés

A hálás páciensek  voksainak segítségével idén is megtaláltuk a legnépszerűbb hazai és határon túli praxisokat. Köszönjük az impozáns részvételt a szavazásban, hiszen a tavalyi szavazatok  több mint duplája,  majd  90 000 voks érkezett a TOP 20 orvosaira és nővéreire!

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Hazai nyertesek

1.Dr. Ávéd János

Mindszent
9 ajánló, közöttük a Nyugdíjas Klub, a gyógyszerész, a polgármester. Azt mondják, jóságát édesapjától a szintén Mindszenten praktizáló Ávéd  Laci bácsitól örökölte.
„Egyszer volt, hol nem volt, - szerencsére nem csak a mesében - volt egyszer egy kedves nagy bajszú doktor bácsi, aki Erdélyből érkezett hozzánk, Mindszentre gyógyítani.” Ellenszolgáltatásként a doktor úr soha semmit nem fogad el, jósága nem engedi.
Még akkor sem küld el senkit, ha a rendelési idő lejárt. Őrzi a székely népszokásokat, hagyományokat, népviseletet, és nem utolsó sorban a magyarságot.

2.Dr. Gali Ida

Csongrád
33 ajánlás
Ida nénit egyszerűen imádják a betegei. „Amikor én is lázasan feküdtem otthon gyermekemmel együtt, felnőtt fia váltotta ki, és hozta el számunkra a gyógyszert.” A frissen szült kismama elmeséli, hogy  ismét kórházba kerül, amíg ott tartózkodik Ida néni mindennap meglátogatja az apukát, és segít neki. Fáradhatatlan, mindig jókedvű, pozitív és nagyon-nagyon figyelmes. „Tisztelet, empátia, szeretet, melegség, törődés... nem győzöm felsorolni mindazokat a jelzőket, amelyek megilletik Ida nénit”. Betegei 50-60 kilométerről is kitartanak mellette.

3.Dr. Székely Annamária

Miskolc
33 ajánlás
Kedves az idős betegekkel, őszinte, nyugodt, elfogadó, emberi orvos-beteg kapcsolatot alakít ki, egykori mentoráltja példaértékűnek tartja munkáját „Két évig volt szerencsém a praxisukban tanulni a háziorvoslás szépségeit - nehézségeit. Székely doktornő igen magas szakmai színvonalon látta el a hozzá fordulókat, ezért is oktat és vizsgáztat leendő kollégákat.”
Egy anyuka állítja, hogy betegségét Székely doktornő fedezte fel, neki köszönheti gyermekét is! Meglátogatja betegét a kórházban, amputáció előtt álló páciense ujjait 3 hónapos kezeléssel menti meg.

4.Dr. Darvai László

Ostoros
8 ajánlás
Ostoros község képviselő-testületének jelöltje, a település összefogott Darvai doktorért, ajánlja a plébános, a polgármester, a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársa, és persze hálás betegei.  
Kiemelik, hogy dolgozott belgyógyászati és sürgősségi osztályon, valamint mentőorvosként,  a település lakosainak  rendszeresen életvezetési előadásokat tart. Egy tüdőrákos édesapa gyermeke írja: „Nem hagyott magunkra édesapánk utolsó éjszakáján sem. Gyertyát gyújtott, jelenlétével biztosította a nyugodt hátteret számunkra az elbúcsúzás pillanataiban is.”

5.Dr. Fodor Zsuzsanna

Pusztaföldvár
15 ajánlás
Ajánlója a tanárnő, az  önkormányzati képviselő, az evangélikus lelkész. A Tamkó Sirató Károly Könyvtár munkatársai írják: „Békés megyében egyedi újdonság az ORVOS-VÁRÓ-OLVASÓ sarok az orvosi rendelőben, ahol  a könyvtárunkban leselejtezett könyveket a  betegek kézbe vehetik,  haza is vihetik.”Sok korszerűsítést hozott a pusztaföldvári rendelőbe, így az elektronikus betegirányító rendszert, a légkondit, az új székeket a váróterembe, infúziós széket” Még a falu kulturális életében is részt vesz,  egészséghetet szervezett a művelődési ház vezetőjével.

6.Dr. Hasitz Ágnes

Szentendre
5 ajánlás
Remek diagnosztikai eszközök, elektronikus kártyával történő bejelentkezés jellemzi rendelőjét.
Betegei szerint különösen kedves és megértő  az idősekkel, a daganatos betegekkel. Egyik  rákos betegének felesége írja: ”Azt szerettük volna, ha a férjem itthon hal meg, nem kórházban, de  komoly egészségügyi segítség nélkül ezt nem tudtuk volna megoldani. A doktornő ezt szó nélkül vállalta, naponta kétszer jött, és kórházi minőségű ellátást biztosított otthon, szerintem azért, mert megértette és átélte tragikus helyzetünket, és egyszerűen segítőkész ember.”

7.Dr. Németh András

Zalavár
17 ajánló
Közöttük a helyi óvoda, az idős otthon, a területi védőnő, és két község polgármestere. Kis páciensei írták  a verset: "András doktor bácsi segít, hogyha baj van, meggyógyít, ha tüsszögsz, hideg téli fagyban.” Klárikával, asszisztensével együtt: jó csapat, akik betegeik szerint még a fehér köpeny szindrómát is eltüntetik.”Nehéz körülmények között helyt állni nap mint nap, a rendelési idő letelte után is fogadni a pácienseket, csecsemőtől a nyugdíjasig maximális tudással kezelni mindenkit... embert próbáló feladat, a jelöléssel viszonozzuk fáradozását!

8.Dr. Kormány Zsolt

Budapest
29 ajánlás
Az életmentő történetek mellett / a rendelőben feleségére várakozó, szívinfarktust kapó beteget éleszti újra / hosszú hónapok alatt  megtanítja a 90 éves stroke-os bácsit beszélni, járni, egyik ajánlója még dr. House-t is szívesen küldené Kormány doktorhoz emberséget, empátiát, kedvességet tanulni! Akad beteg, akit saját kocsiján vitt be a János kórházba éjszaka, a másik esetben, az infarktust kapó nénit kíséri be este 8 után, mert nem esetkocsi érkezett. Körültekintő, remek diagnoszta, százfelé figyel egyszerre, olyan orvos, akinek szent az orvosi esküje.

9.Dr. Kovács György Zoltán

Körösladány
29 ajánlás  
A 81 esztendős címzetes főorvost nagyon szeretik betegei. Kedves emberi történetek sorjáznak arról, hogyan csillapítja le a türelmetlenül háborgó beteget, hogyan menti meg a fulladó, bekékült csecsemőt, hogyan állapítja meg egy orvostanhallgató ritka betegségét -amivel már sok-sok szakembert végigjárt- miért tekinti példaképének fia, aki szintén orvos lett. Ő alapította az első hipertónia klubot, tanfolyamokat szervezett, nagy szeretettel kezeli a Református Otthonban élő betegeit, szombaton és vasárnap is páciensei rendelkezésére áll.

10.Dr. Mangó Gabriella

Gyöngyös
15 ajánlás
Egyik betege Tavasz-tündérnek titulálja, a másik szerint csupa  nagybetűs EMBER! „Imádom, mint orvost, mint embert, mint családanyát. Fantasztikus számomra a doktornő egyik mottója. Idézem: ,,A betegnek mindig igaza van!" Rendelőjében nincsenek félelmek, szorongások hiszen, aki belép ide, azt egy fantasztikus csapat fogadja! Remek asszisztensei: Aranka és Timi.
Hét gyermeke van, verseket és könyveket ír, amiket betegei szerint érdemes elolvasni! Rendkívül aktív, pulzáló személyiség, szinte feltölti az embert energiával. Mangó Gabriella maga a csoda!

Határon túli nyertesek

1.Dr. Kovács Rozália

Mádéfalva - Erdély
1 ajánlás
„Csak dicsérni tudom a háziorvosunkat, kedves, megértő, ha kell orvos, ha kell pszichológus, mosolygós ember, nagyon nagy szaktudással. Jó diagnoszta, a család nagy-nagy bizalommal fordul hozzá, és mindig segít akár éjjel, akár nappal hívjuk mindig szolgálatra kész. Nem is tudom sokszor elgondolkoztam , hogy honnan ennyi energia, ennyi odafigyelés, azt hiszem a betegei, olyanok mint egy nagy család!” Leírja saját konkrét történetét, ahol a doktornő vakbélgyulladással küszködő édesanyja életét mentette meg, amit a kórházban félre diagnosztizáltak!

2.Dr. Nuszer Zoltán

Oklánd - Erdély
1 ajánlás
Az Oklándi Elhelyezőközpontban 63 szellemi fogyatékos gyermek él, akikkel a családjuk nem tartja a kapcsolatot. „Gyermekeink nyitottak a kapcsolatteremtésre, de a fehér köpeny vagy a mentő látványa riasztó lenne, ha a doktor bácsival nem alakult volna ki a közvetlen, bizalmas viszonyuk. Arra is volt példa, hogy az őket érdeklő orvosi kérdéseket egy táborozás alkalmával rövidnadrágban-pólóban válaszolta meg nekik a megye fiatal családorvosa.” Az intézményvezető elmeséli, - többek között- hogy munkaidő után este 10 órakor 21 lázas gyereket látott el.

3.Dr. Bokor Márton

Csíkszereda - Erdély
2 ajánló, az egyik Hargita Megye Tisztiorvosi Hivatalának Igazgatója
„Nem fog rajta a kor, pedig elmúlt 66 éves. Megtette, a néha öngyilkos lépéseket is, ha erkölcsi érzéke ezt diktálta.”Gyerekkorát a csíksomlyói árvaházban töltötte, sikerült nemcsak talpon maradnia, hanem kiemelkedő emberi-szakmai pályát befutni. A bukaresti orvostudományi egyetem elvégzése után visszatért szülőföldjére és évtizedeken keresztül éjjel-nappal gyógyított. Megmaradt Bokor Marcinak, az évek múlásával esetleg Bokor doktornak. Praxisában van a legtöbb rászoruló roma család is, becsülik, mert nem utasít vissza senkit.

4.Dr. Baksa Géza

Nagydobrony - Kárpátalja
1 ajánló / Kárpáti Igaz Szó/
A rendelőben egyelőre nincs orvoshiány, az itt dolgozó öt szakember helybéli vagy kisdobronyi. A nagydobronyi családorvosi rendelőt egy holland alapítvány segítségével tartja jó karban Baksa doktor 2009 óta. A rendelőn először a tetőzetet cserélték ki, majd következett a fűtési rendszer, a vízszolgáltatás, a villanyvezetékek korszerűsítése, ezután jött a nyílászárók cseréje, végül a szobák tatarozása. Felbecsülhetetlen segítség ez akkor, amikor az állam évek óta mostohaként bánik a rendelőkkel, csak az elsősegélynyújtáshoz elengedhetetlen gyógyszereket biztosítja.

5.Dr. Matus Mária és Kovács Szilvia

Dunaszerdahely - Szlovákia
1 ajánlás
"Számomra és a betegség hírétől megrendült páciensek számára sokat jelent a fiatal, kedves, magasan képzett doktornő gondoskodása. Minden betege bizalommal fordulhat hozzá ,és mivel senkit sem várakoztat feleslegesen, szívesen járunk hozzá.
 A nővér és az orvosa között harmonikus kapcsolatot látok, és ami még nagyon fontos, mindig jó kedv uralkodik a rendelőben. Önzetlen, segítőkész hozzáállása mellett fontos megemlíteni, milyen sokat jelent számunkra, hogy itt a Felvidéken, Szlovákiában magyar nyelven, anyanyelvünkön fordulhatunk hozzá problémáinkkal."

6.Dr. Gaál Géza

Beregszász - Kárpátalja
1 ajánlás
Ajánlója szerint rendkívüli ember...mindenki nagyon szereti Beregszászban. „Azon túl, hogy gyógyítja testi bajainkat, lelki bajainkkal is foglalkozik...nagy csoda,hogy a mi gazdasági és háborús körülményeink között még erre is képes. Az elmúlt évben 16 orvos települt ki Beregszászból külföldre, Ő maradt..
 Szükségünk lenne arra,hogy sokáig megmaradjon nekünk,már alig van magyar orvos Beregszászban. Szabadnapjain ő látja el az Öregek Otthonának lakóit,gyógyszereket vásárol nekik. Amikor rákbeteg apukámat otthon ápoltuk, Ő tartotta bennünk a lelket.”

7.Dr. Váradi István

Farkaslaka - Erdély
2 ajánlás
„Ő alapította Székelyudvarhelyen az S.O.S Lelki Segély Szolgálatot, amelynek most is a szakmai irányítója, a Romániai Bálint Társaság vezetőségi tagja, szerepet tölt be a farkaslaki öregotthonban, valamint ő a hajléktalanokat ellátó székelyudvarhelyi Budvár Szociális Központ orvosa is. Ajánlói kiemelik a hajléktalanok érdekében végzett munkáját. A gyógyító munka az élete, orvosi hivatását szolgálatkészen, mély hittel, szeretettel végzi két segítő nővérével, Kovács Ibolyával és Tamás Erzsébettel közösen.„

8.Dr. Megyeri Melinda

Nagypalád - Kárpátalja
Ajánlója a Kárpáti Igaz Szó
„A nagypaládi családorvosi rendelőben Megyeri Melinda négy nővérrel kiegészülve őrködik a körzetéhez tartozó ezernyolcszáz lakos egészsége felett. A falu fokozatosan elöregszik. A munkaképes fiatalok külföldre mennek, csak az idősek maradnak. A kilátástalan gazdasági és szociális helyzet miatt sokan az alkoholba menekülnek. Az egész faluban rossz a hangulat, a seregbe való behívások, a munkanélküliség, a kettészakított családok miatt az emberek rettegnek a holnapi naptól, a kilátástalanságtól. Köszönet azoknak az orvosoknak, akik itt maradnak!„

9.Dr. Dicska Viktor

Csongor - Kárpátalja
Ajánló a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége
„A csongoriak egészségéről tíztagú szakembergárda / felcser, nővér, szülésznő / gondoskodik, élükön az energikus Viktor Dicska háziorvossal, aki 1988 óta dolgozik itt. Csongor 2422 lakosának 13 százaléka roma. Nekik köszönhetően többen látták meg napvilágot, mint ahányan eltávoztak a faluban. Télen gondot jelent, hogy bár műszakilag minden feltétel adott hozzá, a kilenc helyiségből álló épületben még sincs fűtés, mivel rendkívül drága a gáz bevezetésének engedélyeztetése. A község testvértelepülése, Sopron ígért segítséget.

10.Dr. Dolán Rózsa

Magyarbél - Szlovákia
1 ajánlás
"Rózsi nénit-mert a lassan négy éves ikreim csak így hívják, emberségéért, előzékenységéért, segítőkészségéért, türelméért, empátiájáért jelölöm erre a megtisztelő díjra....Tetszik, hogy alaposan kivizsgálja őket és rövid időn belül visszahív minket ellenőrizni. Számomra nagyon fontos, hogy a gyerekemhez az anyanyelvén szóljon az orvos. Így a köztük lévő kapcsolat szorosabb, mert a gyerek nincs kiszolgáltatva a szülő tolmácsolásának. Ezt fontosnak tartja ő is, ezért dolgozik mellette magyar nővérke. Számunkra ők Rózsi néni és Ági néni maradnak."

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.omron-healthcare.com

www.vecsecity.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Felvidek.ma

CSiki hírlap

Krónika online

Udvahelyi Híradó

Erdélyi Napló

Vásárhelyi Hírlap

Krónika

Gyergyói Hírlap

Székelyhon.ro

Kiszo.net

Kiszo.net